Publisert Legg igjen en kommentar

Anneks i norsk kvalitet

Anneks - Isfjord

Norge er et land hvor trehus har lange tradisjoner. Vi har 900 år gamle trekirker som fortsatt er god stand. Helt siden vikingtiden har vi bygget i tre.


I dag kommer det stadig nye aktører som importerer anneks fra østeuropeiske lavkostland. Problemet med dette er at det ofte går utover kvaliteten da alt skal kuttes ned på et minimum.

Vi i Treboden ønsker å bygge i norsk kvalitet. Et anneks bør vare like lenge som et vanlig hus. Det koster litt mer, men man får så mye mer.

Slik bygger vi

Høsten 2019 fikk vi lokaler som gir oss mulighet til å bygge hele annekset innendørs. Materialene blir aldri våte og isolering kan starte umiddelbart etter at bindingsverk er på plass.

Vi bruker norske standard-dimensjoner på konstruksjonsvirke, og bygger et solid bindingsverk med ekstra avstiving. Undergulvet består av 22mm vannbestandig gulvspon som er limt og skrudd til bjelkelaget. Når bindingsverket er ferdig plater vi bygget med vindsperreplater fra Hunton. Her er det en detalj som er viktig å merke seg: Vindsperreplater skal spikres med 10-12cm mellomrom, det vil si flere tusen spiker. Platene skal også klemmes i skjøtene med lekter. Dette er et arbeid som er tidkrevende, men gir veldig god vindtetting og avstiving av bygget.

Når vindsperreplater er montert monteres vinduer og dør. Vi bruker alltid 2-lags lavenergi vinduer i topp kvalitet, og det forsegles nøye rundt åpninger slik at man ikke får luftlekkasje rundt vinduer.

Når bygget er lukket isolerer vi før elektriker kommer å legger opp et skjult el-anlegg med stikkontakter, lamper o.s.v.

Til slutt gjøres innvendig arbeid med å legge gulv, panel/bord på tak og vegger. Vi tilbyr også varmefolie i gulv om kunden ønsker det.

Her er noen bilder fra byggeprosesen av annekset TB12

Anneks gulvkonstruksjon
Gulvkonstruksjon med vindsperreplater i bunn, vindsperreduk med klemlist. 22mm vannbestandig gulvspon legges etter isolasjon er lagt ned.
Anneks med vindsperre
Her er bindingsverket og jobben med å spikre asfaltplater ferdig. På taket er det også lagt på et lag med primer for å få tilstrekkelig feste for vindsperretape
taktro og vindsperre
Her er en ekstra vindsperre montert med forsegling rundt taksperr. En solid taktro legges på.
valdress shingel
Her er kledning og taktro komt på plass. Taktekking med Valdress-shingel er påbegynt.
Detalj fra takfoten. Her ser vi beslag og rennekroker til takrenne. Gjennomgående taksperrer er en fin detalj som gir et fint uttrykk.
Elektriker jobber med el-anlegg
Elektriker jobber med el-anlegg. Alle våre anneks har samsvarserklæring fra autorisert elektriker.
Varmefolie i anneksgulv
Varmefolie lagt i gulv
Downlights montert på limtredrager
Downlights montert på limtredrager
Detalj fra vinduskarmen (litt mye støv her).
Kontrastvegg
Fin kontrasvegg som bryter opp det hvite. Her er det også montert balansert ventilasjonsventil.
Anneks innvendig.
Bare smådetaljer igjen før det er ferdig
Ferdigmalt anneks
Ferdigmalt med alle detaljer på plass utvendig.
Frakt av anneks
Annekset klargjøres for transport med kranbil (vindskier og isbord er her tatt av p.g.a. frakten).
Annekset har komt på plass hos kunden.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *