Hva betyr CC60?

cc60 senteravstand

CC60 betyr 60cm fra senter til senter (center to center).  Når man bygger hus, garasjer, uteboder, plattinger o.l. bruker man veldig ofte CC60. Hvis man f.eks bygger en vegg betyr dette i praksis at det skal være 60cm fra senter på en stender til senter på neste stender.

Read More

Nyhet! Bygg selv

Tegninger på utebod, anneks og tremøbler

Nå kan du enkelt bygge uteboder og tremøbler selv med våre tegninger. Tegningene er utformet med tanke på at de skal være enkle å følge selv om du ikke har noe erfaring fra før. Vi gir deg oppskriften på god kvalitet som varer i flere tiår, og vel så det.

Read More

Gjør treverket «gammelt» med jernvitrol

vegg behandlet med jernvitrol

Det blir stadig mer populært å la treverket på bygg stå ubehandlet slik at det får et sølvgrått og værbitt utseende. Skal du la treverk stå ubehandlet er det to ting som gjelder: Lufting og ingen bakkekontakt

Read More

Bevar treverket med ild

Flammebehandlet treverk er en flere tusen år gammel teknikk som ble (og blir) mye brukt i Japan. Det sies at brent treverk kan holde i 100 år uten noe ekstra behandling.

Read More

Fundament til utebod – Enklere enn du tror

Når du skal bygge utebod er det viktig at du har et godt fundament. Målet er at boden skal stå i vater, unngå telehiv, og at treverket ikke er i kontakt med fuktig jord. Selv om du bare skal bygge en liten utebod bør du ha et fundament.

Read More

Hva er vindskier?

Vindskier er ikke bare til pynt, de skal hindre at vind tar tak under takstein/plater og at regn ikke kommer inn. På vindskiene ligger det ofte et isbord/vannbord som igjen hindrer at vann kommer inn ovenfra. Vindskier trenger ikke å være av impregnert materiale, men isbordet bør være det. Man har gjerne et beslag over isbordet også.

Vindskie, av norrønt vindskeið, er et bord som er festet på høykant langs kanten av taket ved en gavl, for å hindre vinden i å få tak mellom taktroet og taktekkingen.

Ofte ligger det flere vindskier utenpå hverandre, og på moderne tak er det som regel spikret på et horisontalt vannbord som overlapper taktekkingen.

Wikipedia